- online képzések
- minőségirányítás
- cégünkről
- Kapcsolat
FSSC 22000 (verzió 5.1) Élelmiszerbiztonsági Irányítási Rendszer
Érvényben: 2020. november 01.-től!
Az FSSC 22000 szabvány az ISO 22000 szabvány kiegészítése az ISO/TS 22002-1 szabvány által meghatározott élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok követelményeivel.
Az FSSC 5.1 szabvány célja, hogy a piacon alkalmazott sokféle, országonként/vevők által elvárt, különböző – sokszor egymással párhuzamosan működtetett – minőségirányítási és élelmiszerbiztonsági rendszerek helyett olyan alternatívát kínáljon az élelmiszergyártás szabályozásához, amely képes valamennyi rendszert kiváltani és követelményeit egységbe foglalni.
Az élelmiszergyártás területére speciális élelmiszer-biztonsági követelmények érvényesek, így a szabvány a veszélyek szabályozására műszaki előírásokat határoz meg, amely kiterjed többek közt:
Az FSSC 22000 5.1 az ISO szabványok részeként nemzetközileg elismert rendszer, ezért bevezetése és alkalmazása előnyös lehet minden olyan élelmiszergyártó számára, aki:
Az FSSC 22000 5.1 szabvány felépítése az ISO 9001 szabvánnyal azonos, ezért könnyen integrálható más (pl. környezetirányítási) szabványokkkal.
Vissza az előző oldalra