- online képzések
- minőségirányítás
- cégünkről
- Kapcsolat
GLOBALGAP
Kiknek ajánlott a GLOBALGAP tanúsítvány megszerzése?
Minden olyan termelőnek, vagy termelői csoportnak (gazdálkodók csoportja), akik friss zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak, illetve a termesztett zöldségeket elsődlegesen feldolgozzák (válogatják, csomagolják, tárolják) saját farmjukon:
A GLOBALGAP általános minőségbiztosítási rendszer, amely a Jó Mezőgazdasági Gyakorlaton alapul. Az élelmiszerbiztonsági veszélyek elkerülését, kiküszöbölését helyezi előtérbe az élelmiszerlánc elején a termelőnél. Nemzetközi tanúsításra, regisztrálásra alkalmas termék szabvány.
Az élelmiszeripari rendszer GLOBALGAP szerinti tanúsításának előnyei:
Igazolja a szervezet elkötelezettségét a biztonságos élelmiszer előállítás és a forgalmazás során, tagságot jelent a Globalgap alkalmazóinak közösségében.
A GLOBALGAP célja:
A GLOBALGAP rendszer főbb pontjai:
Nyomonkövethetőség;
Belső ellenőrzés;
Fajtaválasztás, szaporító anyagok;
Termőtalaj kezelés,
Trágyázás-tápanyagutánpótlás;
Öntözés;
Növényvédelem;
Betakarítás;
Betakarítás utáni termékkezelés;
Hulladékkezelés és környezetszennyezés;
Munkavédelem, dolgozók szociális védelme;
Környezetvédelmi hatások;
Reklamációkezelés.
Vissza az előző oldalra