Főoldal Minőségirányítási rendszerek kiépítése Rendszerkiépítések GLOBALGAP

Rendszerkiépítések

GLOBALGAP

GLOBALGAP

Kiknek ajánlott a GLOBALGAP tanúsítvány megszerzése?

Minden olyan termelőnek, vagy termelői csoportnak (gazdálkodók csoportja), akik friss zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak, illetve a termesztett zöldségeket elsődlegesen feldolgozzák (válogatják, csomagolják, tárolják) saját farmjukon:

  • zöldség- és gyümölcstermesztők (egyedi gazdálkodók, termelői csoportok),
  • zöldség- és gyümölcstermeltető, értékesítő pl. TÉSZ-ek.
  • A GLOBALGAP Integrált Farm Minőségbiztosítási szabvány az emberi fogyasztásra szánt növények (zöldség-gyümölcs, szántóföldi növények, kávé, tea) mellett az állatok (szarvasmarha és juh, sertés, baromfi) és víziállatok (lazacfélék), valamint a virágok és dísznövények biztonságos termelését fedi le modulokba szervezve.

A GLOBALGAP általános minőségbiztosítási rendszer, amely a Jó Mezőgazdasági Gyakorlaton alapul. Az élelmiszerbiztonsági veszélyek elkerülését, kiküszöbölését helyezi előtérbe az élelmiszerlánc elején a termelőnél. Nemzetközi tanúsításra, regisztrálásra alkalmas termék szabvány.

 

Az élelmiszeripari rendszer GLOBALGAP szerinti tanúsításának előnyei:

Igazolja a szervezet elkötelezettségét a biztonságos élelmiszer előállítás és a forgalmazás során, tagságot jelent a Globalgap alkalmazóinak közösségében.

 

A GLOBALGAP célja:

  • élelmiszerbiztonsági követelmények betartása: a HACCP rendszer alkalmazása,
  • környezetvédelmi követelmények betartása: a Jó Mezőgazdasági Gyakorlat alkalmazása, amelynek célja csökkenteni a mezőgazdasági termelés negatív hatásait a környezetre,
  • a dolgozók egészségi, biztonsági és jóléti feltételeinek biztosítása: a szabvány foglalkoztatási, egészségi és biztonsági kritériumokat fogalmaz meg, valamint a szociális kérdésekkel szembeni tudatosságot és felelősséget.

 

A GLOBALGAP rendszer főbb pontjai:

Nyomonkövethetőség;

Belső ellenőrzés;

Fajtaválasztás, szaporító anyagok;

Termőtalaj kezelés,

Trágyázás-tápanyagutánpótlás;

Öntözés;

Növényvédelem;

Betakarítás;

Betakarítás utáni termékkezelés;

Hulladékkezelés és környezetszennyezés;

Munkavédelem, dolgozók szociális védelme;

Környezetvédelmi hatások;

Reklamációkezelés. 

Vissza az előző oldalra

szolgáltatásaink
Online képzések
Minőségirányítási rendszerek kiépítése
Kapcsolódó szolgáltatások

Szeretne naprakész információkat kapni képzéseinkről?


Amennyiben nem kíván hírlevelt kapni iratkozzon le.