Főoldal Minőségirányítási rendszerek kiépítése Rendszerkiépítések IFS FOOD, IFS PET FOOD, IFS BROKER, IFS LOGISTICS

Rendszerkiépítések

IFS FOOD, IFS PET FOOD, IFS BROKER, IFS LOGISTICS

IFS

Kinek ajánljuk az IFS rendszer bevezetését:

Minden olyan élelmiszeripari gyártónak, akik nem csak Magyarország területén kívánják az általuk előállított/előkészített termékeket értékesíteni. Továbbá a nagyobb áruházláncokba sem lehet IFS rendszer működtetése/tanúsítása nélkül belépni.

 

Mi az IFS?

Nemzetközi Élelmiszeripari Szabvány, amelyet német és francia intézmények és szervezetek alakítottak ki. Az ISO 9001 szabványra , a HACCP-re, az élelmiszerbiztonságra és az EU-s jogszabályokra épül.

Több szabvány született az élelmiszerláncban tevékenykedő vállalkozások részére:

  • IFS-Food: élelmiszer-előállítók számára ír elő követelményeket tartalmazza. Az IFS-Food V7 verzióját 2021.július 1-től kell alkalmazni.
  • IFS-Logistics V2.3: logisztikai szolgáltatók alkalmazhatják (logisztikai központok, szállítmányozók), mindazok, akik már csomagolt terméket kezelnek, ez lehet élelmiszer vagy nem élelmiszer termék is. A szabvány jelen verzióját 2021.október 1-től kell alkalmazni.
  • IFS-Broker V3.1: azok alkalmazhatják, akik csak kereskednek a termékekkel, de közvetlenül nem kerülnek kapcsolatba azokkal. Az IFS-Broker V3.1 verzióját 2021.október 1-től kell alkalmazni.
  • IFS-Logistics és IFS-Broker kombinálása: azon cégek számára, akik logisztikai tevékenységük mellett önálló kereskedelmi tevékenységet is végeznek, lehetőség van a két szabvány együttes alkalmazására és tanúsítására.

 

Jellemzői:

  • a minőségpolitikára és a vevői igényekre fókuszál,
  • elsősorban a sajátmárkás termékek élelmiszerbiztonsági hátterének kialakítására született, de a szabvány alkalmazható a mezőgazdasági termelést követő feldolgozás és előállítás minden szakaszában,
  • kiemelt jelentőséget kap a nyomonkövetés, amellyel mindig biztosítható az azonosítás, a termék beszerzésétől az értékesítésig,
  • kiépítésének feltétele, hogy a vállalat rendelkezzen működő HACCP rendszerrel,
  • a rendszer alkalmazásával javul a beszállítók és termékek megbízhatósága.

 

IFS-Food szabvány 5 súlypontja és legfontosabb követelményei:

1. Vezetőség felelőssége

2. Követelményrendszer kialakítása és a minőségirányítás

3. Erőforrás-menedzsment

4. Termék-előállítás folyamata

5. Mérés, ellenőrzés és javítások rendszere

6. Élelmiszervédelmi terv

 

Vissza az előző oldalra

szolgáltatásaink
Online képzések
Minőségirányítási rendszerek kiépítése
Kapcsolódó szolgáltatások

Szeretne naprakész információkat kapni képzéseinkről?


Amennyiben nem kíván hírlevelt kapni iratkozzon le.