Főoldal Minőségirányítási rendszerek kiépítése Rendszerkiépítések ISO 22000

Rendszerkiépítések

ISO 22000

ISO 22000

A különféle szabványok piaci elismertsége változó, ami miatt számos - több élelmiszerláncba beszállító - cég kényszerül irányítási rendszereit párhuzamosan, több szabványnak megfelelően működtetni. Az ISO 22000 az egyetlen általános élelmiszerbiztonsági szabvány, amely az összes többit magában foglalja.

 

Mit is jelent az ISO 22000 tanúsítás?

Az ISO 22000 az élelmiszerbiztonsági menedzsmentrendszerek követelményeit meghatározó nemzetközi tanúsítási szabvány. Minden szervezet használja az ellátó láncban a termelőktől az élelmiszerszolgáltatókig, a feldolgozásnál, szállításnál, tárolásnál, kiskereskedelemnél és csomagolásnál.

Az ISO 22000 világszerte elismert, összehangolt biztonsági szabvány. A számos vezérelvet, metodikát és alkalmazást egységbe rendezi, így az ISO 22000 könnyebben érthető, alkalmazható és elismerhető. A piacra jutás eszközeként hatékonyabb és eredményesebb, mint a nemzeti szabványok korábbi kombinációi voltak.

 

Az ISO 22000 megadja a követelményeket az olyan élelmiszerbiztonsági menedzsment rendszerrel szemben, amely egyesíti az élelmiszerbiztonságot garantáló jól ismert kulcselemeket az élelmiszerlánc mentén egészen a végső fogyasztásig:

 

  • Interaktív kommunikáció megteremtése nemzetközi szinten az ellátó lánc mentén;
  • HACCP alapelvek teljesítése - veszélyelemzés, a kritikus szabályozási pontok (CCP) meghatározása, felügyelete, helyesbítő intézkedés megtétele, feljegyzések megőrzése, igazolás;
  • Az önkéntes és a megkövetelt szabványok összehangolása;
  • Az ISO 9001:2008-hoz igazodó szervezet létrehozása;
  • Rendszermenedzsment;
  • Folyamatellenőrzés.      

 

Vissza az előző oldalra

szolgáltatásaink
Online képzések
Minőségirányítási rendszerek kiépítése
Kapcsolódó szolgáltatások

Szeretne naprakész információkat kapni képzéseinkről?


Amennyiben nem kíván hírlevelt kapni iratkozzon le.